Kõrgkooliõpikute konkursi võitsid õpikud keemiast ja betoonkonstruktsioonidest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Žürii valis eelmise aasta parimateks eestikeelseteks kõrgkooliõpikuteks Vello Otsmaa õpiku «Betoonkonstruktsioonide arvutamine» ja tõlkeõpiku «Orgaaniline keemia», mille vastutav toimetaja on Tõnis Kanger.

Konkursi eesmärk on tunnustada eesti kõrgharidus- ja teaduskeele arendamist. Haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Piret Kärtneri sõnul  kinnistubloodud eestikeelne terminoloogia kinnistub eelkõige õppimise ja õpetamise käigus ning seda toetavad eestikeelsed õppetekstid ja -ülesanded.

2014. aasta parimad õpikud valisid välja programmi «Eestikeelsed kõrgkooliõpikud 2013-2017» ekspertkomisjonid ja programmi  juhtkomitee. Konkursile võis esitada ka programmiväliselt loodud õppematerjale, mis on pälvinud akadeemilise kogukonna tähelepanu. Mõlemad valituks osutunud õpikud on valminud programmi toetusel.

Konkurss toimus emakeelepäeva raames haridus- ja teadusministeeriumi eestvedamisel. Parimad eestikeelsed kõrgkooliõpikud selgitati välja juba viiendat korda.

2013. aasta konkursi võitis Arne Lepa «Inimese anatoomia».

2012. aasta parimateks eestikeelseteks kõrgkooliõpikuteks valiti A. Klausoni, J. Metsaveere, P. Põdra ja U. Raukase «Tugevusõpetus» ja Alar Astoveri «Mullateadus».

2011. aasta auhind läks jagamisele kahe autori vahel – Enno Reinsalu «Eesti mäendus» ja Toivo Järvise «Veterinaarparasitoloogia».

2010. aastal tunnistati parimateks kõrgkooliõpikuteks Ain Raali «Farmakognoosia» ja «Eesti kooli ajalugu. 2. köide.» , koostajateks Endel Laul ja autorite kollektiiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles