Hooletu lõkkepõletamine süütas naabri hooned ja laeva

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Tartumaal
Põleng Tartumaal Foto: Kaido Õunapuu

Tartumaal Ülenurme vallas süttis lõkkest nelja hektari ulatuses kulu ning põleng levis naabri töökojale, viljakuivatile ning ohustas elumaja.

Täna kell 14.04 teatati, et Tartumaal Ülenurme vallas Uhti külas on lõkketuli kontrolli alt väljunud ja süüdanud kulu ning kõrvalhooned. Päästjate saabumise ajal põles vana viljakuivati ning pideva kasutuseta puutöökoda lahtise leegiga. Tuli oli üle käinud ka vanast saekaatriplatsist ning õuel seisvast 10 meetri pikkusest laevast, teatas Lõuna päästekeskus.

Põleng Tartumaal. Foto:
Põleng Tartumaal. Foto: Foto: Kaido Õunapuu

Tartu päästjad, keda abistasid Kambja vabatahtlikud, hoidsid ära tule leviku elumajale, kus elasid voodihaiged eakad inimesed. Neljale hektarile ulatunud tulekahju kustutustööd lõpetasid vabatahtlikud päästjad pärast kella viit.

Kohal käinud menetlusinspektor selgitas, et tulekahju sai alguse kannatanute naabri lõkkest, mille põletamisel ei olnud täidetud tuleohutusnõuded ja mida ei olnud korralikult valvatud. Süüdlase suhtes algatatakse väärteomenetlus. Tuleohutusnõuete rikkumise eest, kui sellega kaasneb tulekahju või selle oht, näeb seadus ette karistusena rahatrahvi kuni 300 trahviühiku ehk kuni 1200 eurot.

Enamus hävitavatest ja ohtlikest kulutulekahjudest saab alguse hooletust või tahtlikust inimtegevusest. Kulupõlengud teevad kahju keskkonnale ja elusloodusele ning põlengutes satub ohtu inimeste vara. Kulupõlengutes on eelnevatel aastatel hukkunud ka inimesi. Päästekeskuse menetlusinspektorid karistavad kulupõlenguid põhjustanud lõkkepõletajaid väärteomenetluse korras, mis võib kaasa tuua suure rahalise trahvi.

Põleng Tartumaal. Foto:
Põleng Tartumaal. Foto: Foto: Kaido Õunapuu

Lõkke põletamisel tuleb arvestada nii tuule suuna kui tugevusega, lõkkease peab olema piiratud mittepõleva pinnase või materjaliga ja käepärast peavad olema esmased tulekustutusvahendid, et tuli kaugemale ei leviks. Täpsemaid lõkketegemise juhtnööre saab küsida päästeala infotelefonilt, helistades numbrile 1524.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles