Lairiba internet ei pruugi kõigini jõuda

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil EstWini silt Pikasillas Valgamaal.
Pildil EstWini silt Pikasillas Valgamaal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikontrolli arvates on riigi puuduliku tegevuskava tõttu keeruline teha 2020. aastaks kiire internet kättesaadavaks väljaspool kortermajade piirkondi kõigile Eesti inimestele.

Riigikontroll auditeeris, kas riik on teinud kõik selleks, et kõik soovijad saaksid 2020. aastaks kasutada piiramatult kiiret internetiühendust. Auditi käigus analüüsiti, kuidas on Euroopa Liidu toetusraha eest ehitatav kiiret internetiühendust võimaldav valguskaablite võrk ehk lairiba baasvõrk aidanud seda eesmärki ellu viia.

Riigi koostatud infoühiskonna arengukava näeb ette, et 2020. aastaks on kiire internet kiirusega 30 Mbit/s kättesaadav kõigile Eesti inimestele ja ülikiiret internetti kiirusega üle 100 Mbit/s kasutab 60 protsenti. Eesmärkide saavutamiseks otsustas riik Euroopa Liidu toetuste abil rajada lairiba baasvõrgu, mis ei jää 98 protsendist kodudest ja asutustest mitte enam kui 1,5 kilomeetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles