«Pealtnägija»: ministeerium nõuab Heiki Valnerilt raha tagasi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Loomakaitse Seltsi esindaja Heiki Valner Paliveres koertekasvatuses.
Eesti Loomakaitse Seltsi esindaja Heiki Valner Paliveres koertekasvatuses. Foto: Peeter Langovits

Koduvägivallas süüdi mõistetud ja varasemalt Kanal 2s ning TV3s töötanud telereporter Heiki Valner on taas probleemidesse sattunud ning nüüd nõuab põllumajandusministeerium tagasi rohkem kui poolt rahast, mis mullu eraldati riigi toetusena Eestimaa Loomakaitse Liidule, mille juhiks on Valner.

Pealtnägija käsutuses on põllumajandusministeeriumi kantsleri Ants Noodi kiri, milles tehakse loomakaitsjatele tõsiseid etteheiteid finantsdistsipliini rikkumises. MTÜ-le Eestimaa Loomakaitse Liit eraldati 2014. aastal riigi eelarvest ligi 32 000 eurot, millest 17 000 eurot ei ole ministeeriumi arvates kasutatud sihtotstarbeliselt. Et 5000 eurot toetusest on veel välja maksmata, siis tagasi küsitakse «ainult» 12 000 eurot, kirjutab «Pealtnägija» oma Facebooki lehel.

Kontrolli teostanud ametnike arvates valetasid liidu töötajad transpordikulude kohta ja võltsisid tagantjärgi sõidupäevikut ilmselt selleks, et varjata isiklike bensiiniarvete tasumist. Kõige hämmastavam näide on, et liidu rahadega üritati teenida tulu skeemiga, kus abivajajate tasuta toetamise asemel andis Valner neile liidu vahenditest laenu.

Hetkel välismaal viibiv Valner saatis põllumajandusministeeriumi talle omasel mahlakal moel «peesse». «Nüüd ütleb keegi uus minister härra Padar, käigu ta kuradile ja põlegu põrgus, et neid loomasid me ei tohi aidata. Lühidalt võite öelda, et Valneri arvates on põllumajandusminister Ivari Padar siga,» teatas Valner. Tema sõnul tegid töötajad ilmselt mõned näpukad aruandluses ja tegelikult vassib hoopis põllumajandusministeerium, kellele ei meeldi, et teatud loomi aidatakse. Valner ei plaani nõutud raha tagasi maksta, sest tema ei ole enda arvates midagi valesti teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles