Mupo: aia- ja haljastujäätmete põletamine on keelatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AIa- ja haljastujäätmete põletamine on Tallinnas karmilt keelatud.
AIa- ja haljastujäätmete põletamine on Tallinnas karmilt keelatud. Foto: Kristjan Teedema

Eelmise nädalavahetuse ilusate ilmadega helistas muposse mitu pahast Nõmme elanikku, kes kaebasid oma naabrite heakorra alase tegevuse peale.

«Eelkõige oldi pahased tossu ajavate lõkete peale ning nõuti patrulli otsekohest sekkumist. Tuletame kõigile aiaomanikele meelde, et vastavalt linna heakorra eeskirjale on Tallinnas keelatud põletada jäätmeid ning aia- ja haljastujäätmeid, välja arvatud oksad,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Ta lisas, et okste põletamine on lubatud, kuid põletamisel tasuks arvestada naabritega ning valida selleks sobiv ilm. Samuti tuleb leida sobiv põletuskoht, tuld ei tohi valveta jätta ning kindlasti peavad kõrval olema vajalikud vahendid tule võimaliku leviku peatamiseks.

Lõkke tegemise järel tuleb viimasedki söed veega kustutada. Kindlasti ei tohi lõkkesse visata möödunud aastaseid poolkõdunenud lehti ja muru riisumisel tekkivaid jäätmeid. Need ongi esmaseks tossu põhjustajaks, mis rikub naabri tuju või tema välja riputatud valge voodipesu värske lõhna. Aiaomanikul on õigem oma aiast riisutud lehed ja murujäänused kompostida.

Heakorraeeskirja sama punkti alusel on lubatud avalikus kohas lõket teha ja grillida ainult linna rajatud ja märgistatud lõkkeplatsil, mujal avalikus kohas on selleks vaja keskkonnaameti eelnevat luba. Näiteks Stroomi ranna piirkonnas tohib selleks ette nähtud kohtades teha lõket ja grillida, küll on aga see keelatud rohealal ja rannaliival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles