Estonian Air loob allhanke lendude tarbeks tütarfirma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigile kuuluv lennufirma Estonian Air loob tütarfirma AS Nordic Flyways, mis hakkab tegutsema allhanke korras lennuteenuse pakkujana. Ettevõte alustab tegevust ilmselt pärast suve.

«Praegu on Estonian Airil kaks eraldi äriideed. Üks neist on lennuliiklus Tallinnaga, ühendused Euroopasse ja Moskvasse, Peterburi, Kiievisse ja nii edasi. Me müüme pileteid, see on meie põhiäri. Ent seda äri on raske kasvatada, kuna Eestis ei ole väga palju inimesi ja enda liinidel lendamisel on seetõttu mõnevõrra piirid ees,» selgitas Estonian Airi tegevjuht Jan Palmér.

Ta märkis, et ettevõte soovib kasvada ning muutuda kasumlikumaks ja suuremaks kui praegu. «Teine äriidee, mis meil on – on olnud juba mõnda aega –, on saada lennuvõimekuse pakkujaks, allhankijaks, kes pakub lennuteenust teistele lennufirmadele. Me teeme seda pidevalt, meil on ka hetkel mitmete lennufirmadega lepingud, aga selleks, et valdkond tõeliseks jätkusuutlikuks äriks kasvatada, on vaja eraldi ettevõtet, mis tegeleks vaid sellega. See on Nordic Flywaysi eesmärk,» rääkis Palmér.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles