Õhuväe ülem: Vene lennud sagenevad õppuste ajaks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Ameerika õhuvägede ühisõppuse avamine Ämaris
Eesti ja Ameerika õhuvägede ühisõppuse avamine Ämaris Foto: Kaitseväe peastaap

Õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien ütles eile õhtul «Aktuaalse kaamera» stuudios, et Vene lennukite lennud Läänemerel on varem NATO õppustega seoses sagenenud.

«Mõned minutid enne stuudiosse tulekut sain kõne, et Ämarist meie Hispaania sõbrad lähevad oma tööd tegema - nii et jah, Vene lennukid lendavad. On tal seos õppuste või muu asjaga, eks seda teavad kõige täpsemini nemad,"» vastas Tarien küsimusele, kas NATO õppuste ja sagenevate Vene lennukite täheldamise vahel Läänemerel on mingi seos, vahendab ERRi uudisteprotaal.

Õhuväe ülem meenutas, et eelmisel suvel toimunud õppuste ajal ka Venemaa lennud sagenesid.

Tarien ütles, et kõik Eesti 370 õhuväelast on käised n-ö üles käärinud ja õppuseks valmis. «Kõik on kaasatud alates tulejuhtidest polügoonil, kes sihitavad pomme lennukitelt maasihtmärkide pihta, kuni meie radarimeeskondadeni, õhuseireni, kes annavad pilootidele edasi situatsiooniteadlikkuse meie õhuruumis toimuvast ja loomulikult Ämari lennubaas, kes tagab kõik tingimused selleks, et lennukid saaksid ohutult õhku tõusta ja maanduda,» kirjeldas ta eile.

Eile pärastlõunal saabusid Ämarisse 14 hävitajat F-16CM Ameerika Ühendriikide õhuväest, et järgmisel nädalal lennata ligi kuu aega kestval Eesti ja Ameerika Ühendriikide õhuvägede ühisõppusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles