Kaitseministeerium esitas Reivikule ultimaatumi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Postimees.ee fotomontaaž

Kaitseministeerium teatas, et ootab tänase päeva lõpuni sihtasutuse Vabaduse Monument juhilt Aivar Reivikult selgitusi korruptsioonikahtluse kohta, või lõpetab asutusega lepingu.

Kaitseministeerium saatis käesoleva aasta 28. augustil kirja sihtasutuse Vabaduse Monument esimehele Aivar Reivikule, kes on käsunduslepingu alusel Vabadussõja võidusamba projekteerimise ja ehitamise käigus ministeeriumit konsulteerinud.

Kirjas on kirjeldatud tekkinud kahtlusi, et Aivar Reivikul võib olla käsundi saajana tekkinud huvide konflikt, seonduvalt Vabadussõja võidusamba rajamisega seotud tööde teostamisega.

«Kirjas teatasime, et ammendavate vastuste saamiseni peatame omapoolsete kohustuste täitmise Aivar Reiviku ees, sealhulgas lepingus sätestatud tasu maksmise,» teatas kaitseministeerium täna, kui päringust on möödunud nädal.

Arvestades asjaolu, et Aivar Reivik möönab ajakirjanduses äriliste huvide olemasolu seoses Vabadussõja võidusamba hanke võitnud ettevõttega, ootab ministeerium viivitamatult selgitusi tänase tööpäeva lõpuni.

«Meie kahtlustusi ammendavalt ümberlükkavate vastuste puudumisel oleme sunnitud lõpetama senise heauskse suhtlemise ning kaaluma Aivar Reiviku ja sihtasutusega Vabaduse Monument sõlmitud lepingute peatamist,» teatas ministeerium.

Reivikult vastuste saamise korral kohtuvad kaitseministeeriumi esindaja Reivikuga ning otsustavad edasised sammud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles