Aaviksoo: Reiviku korruptsioonikahtlus kahjustab võidusamba mainet

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Peeter Langovits.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo tõdes täna, et sihtasutusega Vabaduse Monument seotud korruptsioonikahtlused kahjustavad samba rajamise mainet.

«Kaitseministeerium on suhtunud koostöösse sihtasutusega Vabaduse Monument ja selle juhatajaga Aivar Reivik heauskselt, kuivõrd Reiviku ja sihtasutuse juhtimisel on teostatud mitmeid töid ja ettevõtmisi Vabadussõja võidusamba rajamise propageerimiseks ning avalike foorumite korraldamiseks juba aastaid,» ütles kaitseminister Jaak Aaviksoo.

«Võidusamba püstitamise näol on Eesti Vabariigile tegemist äärmiselt olulise rahvusliku ettevõtmisega. Kuivõrd võidusamba rajamiseks korraldatud riigihanke juures rakendati riigi olulistes huvides püstitatava rajatise eriprotseduuri, ning antud juhul on oluline tavapärasest veelgi rõhutatum läbipaistvus, siis peab igal ajahetkel olema tõestatav, et meie partnerid on tegutsenud riigi ja kaitseministeeriumi huvidest lähtuvalt ning et meid teavitatakse võimalikust huvide konflikti tekkest,» lisas minister.

Aaviksoo sõnul ei ole küll ajakirjanduses püstitatud korruptsioonikahtlus tõestamist leidnud, kuid juba on tekitatud mainekahju nii Vabadussõja võidusamba rajamisele kui riigi usaldusväärsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles