Eesti e-mõistus ei jõua kunagi maailma tippu

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Open Data Barometer 2014

Eesti riigil peaks selle aasta algusest olema e-mõistus ehk koht, kus kõik riigiasutuste andmed on masinloetavad, ühes kohas ja kõigile kättesaadavad. Aga seda pole.

Kadri kolis Tallinna lähistele Peetri külla, sest talle öeldi, et maja kõrvale tuleb lasteaed. Muidu ei oleks ta sinna ehk elama läinudki. Aga mida ei tulnud, oli lasteaed. Noor ema küsis vallaametnikelt, kuhu lubatud asutus jääb. Ametnikud veeretasid palli keskkonnaministeeriumi kätte.

Kadri ei jätnud jonni, vaid kirjutas ministeeriumi nõunikule mitu kirja. Kaks aastat hiljem sai lasteaed lõpuks valmis. Toonase vallavanema Raivo Uukkivi sõnul veidi tänu Kadri visadusele.

Aga kas meie paljukiidetud e-Eestis peab lapsevanem kirjutama ministeeriumisse kirju, et infot saada? Kas ei võiks olla näiteks rakendus, kus Kadri saaks reaalajas lasteaia valmimist jälgida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles