Väikelapse väidetavat sandistajat ähvardab pikk vangistus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja ringkonnaprokurör Saskia Kask taotles eile Harju maakohtus toimunud kohtuistungil Egert Mustale (33) 12-aastast vangistust selle eest, et ta süüdistuse järgi lõi oma elukaaslase väikest last korduvalt ning põhjustas talle eluohtliku vigastuse.

Prokuröri sõnul on eksperdi ütlustele toetudes tõendamist leidnud, et Must lõi ajavahemikul 3.–17. septembrini 2014 tollal 2,5-aastast Emilyt vähemalt neljal korral. Süüdistatav ise on seda eitanud. Tema sõnul on sel perioodil lapse keha katnud sinikad ja muud vigastused saadud kukkumiste tagajärjel.

Samuti süüdistatakse Musta selles, et 16. septembri õhtupoolikul lõi ta Emilyt tugevasti rusikaga näkku, nii et laps paiskus peaga vastu seina ja sai eluohtliku peavigastuse. Sel päeval leidsid sündmused mehe sõnul aga aset ettevaatamatusest.

Must rääkis möödunud nädalal kohtus, kuidas ta lükkas tüdrukut kogemata, nii et laps kukkus peaga vastu vannitoa seina. Prokurör ütles eile, et eksperdi ütluste järgi ei saanud laps üksnes tõukamisest sellist vigastust saada. Ta vahendas eksperdi sõnu, mille kohaselt sai see juhtuda üksnes tugeva löögi tagajärjel.

Prokuröri kirjelduse järgi oli Must harjunud mugava eluga, kuni ajani, mil Emily ema koos oma tütrega tema juurde kolis. Sellega oli Musta mugav elu rikutud. Prokuröri hinnangul muutus mees peagi vägivaldseks ja vigastuste peitmiseks tegeles ta lapsega enamjaolt ise.

Kaitsja ütles prokuröri seisukohta kommenteerides, et tegemist on ülimalt suure fantaasiaga ning peale selle fantaasia ei ole ühtegi tõendit selle kohta, et Must oleks Emilyt löönud.

Kaitsja kirjelduse järgi ei hoolinud Emily lähedased temast ning ainus, kel oli tahtmist tüdrukuga tegelda, oli just Must. Kaitsja ei nõustunud prokuröri öelduga, et mees tegeles lapsega vaid sellepärast, et tüdruku vigastusi peita.

Emily praegune esindaja, tema isa on esitanud 50 000 euro suuruse moraalse kahju nõude. Süüdistatav kinnitas möödunud nädalal kohtus, et on valmis selle summa maksma.

Kaitsja taotles mehe õigeksmõistmist karistusseadustiku paragrahvis 122, mis käsitleb piinamist. Samuti taotles ta süüdistuse ümberkvalifitseerimist selles osas, mis puudutab raske kehavigastuse tekitamist. Kaitsja sõnul tekitas kohtualune kannatanule eluohtliku vigastuse ettevaatamatusest.

Seda, et laps sai eluohtlikke vigastusi õnnetu juhuse käigus, tunnistas Must ka ise oma lõppsõnas. Ühtlasi kahetses ta, et selline asi juhtus. Kohus teatab antud süüasjas oma otsuse 15. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles