Erakonnata Kundla andis parteidele hävitava hinnangu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla telefoniga rääkimas
Jaan Kundla telefoniga rääkimas Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Keskerakonna nimekirjas riigikokku saanud, kuid siis fraktsioonist ja erakonnast lahkunud ja üksikkandidaadina jätkanud Jaan Kundla pole kindel, kas ta uuesti riigikokku kandideerib, sest üksikult pole mõtet ja raske on leida sobivat erakonda.

Kundla sõnul on ta mõlgutanud mitmesuguseid mõtteid, kuid lõplik seisukoht kujuneb tõenäoselt jaanuaris.

«Vastuargumendiks kandideerimisele on vanus, mis annab võimaluse puhkamiseks ja materiaalne seis ei nõua töötamist, seega isiklikud huvid puuduvad,» mõtiskles ta. «Kandideerimise poolt räägib huvi poliitika vastu ja tahe veel midagi kogu rahva jaoks kasulikku teha.»

Kundla tõstis esile, et praegu Eestis kehtiva riigikogu valimisseaduse järgi on mõttetu kandideerida üksikkandidaadina, sest valituks osutumise tingimused on utoopilised.

«Seega eeldaks kandideerimine ühinemist mõne erakonnaga, kahjuks on enamus riigikogus esindatud erakondadest end lootusetult maha mänginud,» sõnas ta.

Rohelistes on Kundla hinnangul sisemised võimutülid. Rahvaliidu maine on aga pärast Villu Reiljanid järjest langenud.

«Bluff riigikogu valimistel saadavast 20 kohast. Ebakohane hinnang igati soliidse Arnold Rüütli aadressil, kes olevat Rahvaliidu kirstu kaane kinni löönud,» hindas Kundla. «Minu hinnangul suutis seda lõplikult teha pigem praegune väga värske esimees.»

Sotsid olid Kundla arvates igati väärikas erakond, kuid seda sündmusteni Tallinna linnas. Keskerakonda kirjeldavad Kundla sõnul laimavad kampaaniad ja rohkem korruptante võrreldes teiste erakondadega.

IRL on Kundla sõnul aga alustanud valmiskampaaniat alatult ja äraostmatud on riigikogus läbi surunud nõmedaid seadusi.

«Rahva lollitamine, võltspaatos,» lisas ta veel.

Kundla arvates on kõige ausamaks ja tegusamaks jäänud Reformierakond, kel on ette näidata saavutused riigi juhtimisel majandussurutise tingimustes, eurorahale üleminekul ja tõeliselt palju muud.

«Väga positiivse suhtumisega esimees, kes suudab oma optimismiga nakatada kogu rahvast,» ütles Kundla.

Postimees saatis eelmisel nädalal kõigile 101 riigikogu liikmele e-kirja, uurimaks, kas nad kavatsevad 2011. aastal uuesti riigikokku kandideerida. Aega neile küsimustele vastamiseks leidsid 57 saadikut. Lembit Kaljuvee (Keskerakond) vastas, et ta sooviks vastata, kuid talle ei sobinud formaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles