Masso: hakkasin küsimusi esitama ja mu töökoht kadus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iivi Anna Masso
Iivi Anna Masso Foto: Peeter Langovits

Presidendi endine nõunik ja kõmulehtede väitel Kadrioru peremehega kunagi väga lähedastes suhetes olnud Iivi Anna Masso sattus veebruaris tähelepanu keskpunkti, kui kritiseeris sotsiaalvõrgustikus Soome ajakirjanikku. Postimehele antud intervjuus selgitas ta skandaalide tagamaid, mis maksid talle tema enda sõnul töökoha presidendi kantseleis.

Kolm nädalat tagasi teatas Vabariigi Presidendi Kantselei (VPK), et lahkute riigipea nõuniku kohalt. Paar päeva hiljem kirjutasite Facebookis: «Läinud esmaspäeval kaotasin lootuse, et Eestist saab minu eluajal midagi Põhjamaade taolist.» Kas võiksite seda lauset selgitada?

Viitasin sellele, kuidas minu lahkumine kantseleist teoks sai. Võin täiendada välismaal elava tuttava kommentaariga, kes nimetas seda protsessi bütsantslikuks. See polnud väga põhjamaine. Mõtlen seda, mida Põhjamaades mõistetakse inimväärikuse all. Ma meeleldi täpsematesse detailidesse ei läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles