Arstid pidid langetama karmi otsuse

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi kirurgiakliiniku külalisprofessor Peep Talving vastamas eile õhtupoolikul Maarjamõisa polikliinikus ajakirjanike küsimustele. Tema sõnul oli arstliku konsiiliumi otsus ühine: amputeerida Edgar Savisaare jalg ülaltpoolt põlve.
Tartu Ülikooli kliinikumi kirurgiakliiniku külalisprofessor Peep Talving vastamas eile õhtupoolikul Maarjamõisa polikliinikus ajakirjanike küsimustele. Tema sõnul oli arstliku konsiiliumi otsus ühine: amputeerida Edgar Savisaare jalg ülaltpoolt põlve. Foto: Kristjan Teedema

Eile hommikul kella kümne ajal kogunesid kuus arsti Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonda nõu pidama, mida võtta ette Keskerakonna juhi ja Tallinna linnapea Edgar Savisaarega, kes oli juba eelmise nädala neljapäeva varahommikust viibinud pidevalt narkoosi all ning kelle paremat jalga ründas lihasööjabakter.

Arstide meeskond, keda juhib kliinikumi anestesioloogia ja intensiivravi kliiniku juhataja professor Joel Starkopf, vaatas Savisaare üle ning jõudis ühisele otsusele, et haige tuleb sõidutada lõikustuppa, sest jala pehme koe infektsioon vajab tingimata kirurgilist ravi.

Seni, eilseni, oli ajakirjanduse vahendusel levinud peaasjalikult versioon, et Savisaar põeb rasket kopsupõletikku. Starkopf tunnistas eile pärastlõunal Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa polikliiniku neljandal korrusel korraldatud pressikonverentsil, et kui Savisaar eelmise nädala kolmapäeva pärastlõunal haiglasse saabus, kurtes halba enesetunnet, väsimust ja nõrkust, arvas temagi, et tegemist on kopsupõletikuga. «Kõik sümptomid vihjasid sellele,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles