Tallinn taotleb riigilt rannapromenaadiks vajalikke maid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel.
Kultuurikatel. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus otsustas esitada linnavolikogule rannapromenaadi rajamiseks vajalike maade munitsipaalomandisse taotlemise otsuse eelnõu.

Eelnõu järgi taotletakse linna arenguks vajaliku maana kergliiklustee ehitamiseks munitsipaalomandisse Kalamaja asumis mereäärsel alal asuvad kaheksa Kalaranna ja Rumbi tänava aadressidega transpordimaa sihtotstarbega maatükki kogupindalaga ligi viis hektarit.

Kultuurikilomeetriks nimetatav kergliiklustee rajatakse endisele raudteetammile, mis kulgeb linnahalli juurest Tööstuse tänavale. Kahe kilomeetiri pikkune graniitsõelmetest kattega ja valgustatud kergliiklustee on mõeldud jalakäijatele ning jalgratturitele.

Kultuurikilomeeter tagab juurdepääsu seni vähekasutatud rannaaladele ning olemasolevatele ja tulevastele kultuuriobjektidele nagu linnahall, kultuurikatel, kalaturg, Patarei vangla, vesilennukite angaarid, Kalamaja kalmistupark ja Noblessneri tehasehooned.

Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 raames rajatav kergliiklustee on osa Tallinna linnaruumi merele avamisest.

Tallinna 2010. aasta lisaeelarvest eraldati kultuurikilomeetri projekteerimiseks ja rajamiseks linna kommunaalametile neli miljonit krooni. Projekti koostab OÜ T-Model. Töödega alustatakse juba sel sügisel ning soodsate ilmastikuolude korral on plaanis tee aasta lõpuks valmis ehitada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles