Kopli poolsaarel lammutatakse kasutuskõlbmatud hooned

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasara tänava elamu
Vasara tänava elamu Foto: Stanislav Moshkov

Kopli poolsaarel Vasara tänava ääres asuvad majavaremed kantakse maha ja lammutatakse.

Põhja-Tallinna valitsus tegi linnavalitsusele ettepaneku Tallinna linnale kuuluvad Vasara tänava äärsed ehitised kõlbmatuks tunnistada, maha kanda ja hävitada ning riiklikust ehitisregistrist kustutada.

Amortiseerunud elamute taastamine ei ole majanduslikult põhjendatud ning hoonete lammutamise järel saaks vabanevat maa-ala kasutada munitsipaalelamute rajamiseks.

Lammutatavad elamud olid kasutuses üüripindadena, kuid arvestades elamute ohtlikkust seal elavatele isikutele, otsustas linnaosavalitsus elanikud ümber majutada. Käesolevaks hetkes on ümber majutamata üksikud pered. Linnavara lammutatakse pärast kõikide veel nimetatud majades üürilepingu alusel elavate isikute ümbermajutamist.

Hoonete lammutamise korraldab Tallinna Linnavaraamet. Lammutamisele kuuluvad Vasara tänav 9, 12, 13 ja 14 asuvad ehitised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles