Koolibussid kaotavad õiguse peatuda ühissõidukipeatustes

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäksa ja Võnnu valla koolibussi ringsõit
Mäksa ja Võnnu valla koolibussi ringsõit Foto: Margus Ansu

Uue ühistranspordiseaduse järgi kaotavad eriotstarbelised liiniveod võimaluse kasutada ühistranspordile mõeldud peatusi, seisuplatse ja terminale.


Transpordiseaduse eelnõu seletuskirja järgi ei pea enam erinevalt kehtivast õigusest tagama ühistranspordi infrastruktuuri objektide kasutamisvõimalust eriotstarbelist liinivedu korraldavatele vedajatele. «Nimetatud veoliigi toimimise eelduseks ei ole eelnimetatud objektide kasutamine,» seisab seletuskirjas.

Seletuskirja koostajate hinnangul võivad peatused näiteks õpilaste bussile minekuks vastavalt vajadusele ja rajatise omanikuga kokkuleppele olla kooli juures, kaubanduskeskuste parklates, tanklates.

Eriotstarbeline liinivedu on ühistranspordiseaduse järgi töötajate vedu tööle ja tagasi ning õpilaste ja üliõpilaste vedu õppeasutusse ja tagasi.

Ühistranspordi infrastruktuuri objekt on ühistransporditeenuse osutamiseks ettenähtud bussi- või raudteejaam, sadam, reisiterminal, kai, perroon, ootekoda, peatuskoht, informatsiooni- või sidesüsteem ning muud liinirajatised ja seadmed ning nende teenindamiseks ettenähtud või vajalik inventar.

Seaduse jõustumine on kavandatud 2011. aasta septembrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles