Ivanova ja Vitsut lähevad riigikokku, Kõlvart loobus mandaadist

Kristel Trell
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart otsustas riigikogu mandaadist loobuda ning jätkata tööd abilinnapea ametikohal, tema asendusliige riigikogus on Kristiine linnaosavanem Andrei Novikov, kes sinna ka läheb. Riigikogusse tööle asumist kinnitasid ka Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja Lasnamäe linnaosavanem Olga Ivanova.

«Leian, et praegu saan oma valijate huvide eest paremini seista kui jätkan tööd Tallinna abilinnapeana. Lisaks ei ole hetkel Tallinna juhtimise seisukohalt mõistlik, kui abilinnapea ametist lahkuks,» ütles Mihhail Kõlvart. Kõlvarti asendusliige Andrei Novikov siirdub tööle riigikogusse. «Tänan valijaid ja erakonda usalduse eest. Kavatsen kaitsta parlamendis Keskerakonna ideid ja programmi ning loomulikult tahan lisaks muudele teemadele jätkuvalt toetada Kristiine, Haabersti ja Põhja-Tallinna linnaosa edukat arengut.»

Lasnamäe linnaosavanema ametikohalt Riigikogusse siirduv Olga Ivanova ütles, et ootab uut tööd huviga. «Olen Tallinna suurimat linnaosa juhtides saanud palju kogemusi, mida Riigikogu töös kasutada. Kõige enam huvitab mind töö sotsiaal- või õiguskomisjonis, aga eks peatselt selgub, kuidas töökorraldus kujuneb.»

Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut nentis, et on volikogu juhtinud juba kümme aastat ning aeg on küps uuteks väljakutseteks. «Loomulikult plaanin riigikogu töös keskenduda omavalitsusi puudutavatele küsimustele ja riigireformile, aga mulle on väga tähtis ka ettevõtlus- ja maksupoliitika. Kinnitan ka, et minu parlamenti siirdumine ei tähenda Tallinna juhtimises mingit vaakumit, sest aseesimees Toivo Tootsen on suurte kogemustega ning juhib volikogu kuni uue esimehe valimiseni.»

Tallinna Linnavolikogu liikmetest asuvad riigikogus lisaks Vitsutile tööle veel Rein Ratas, Erki Savisaar ja Märt Sults. 

Keskerakonna Tallinna Nõukogu koguneb reedel, 27. märtsil, et arutada Lasnamäe ja Kristiine linnaosade juhtimist seoses linnaosavanemate siirdumisega parlamenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles