Tallinn ühildab õpilaspileti ja ühiskaardi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskaart.
Ühiskaart. Foto: Toomas Huik

Tallinna Haridusamet tahab kõikides Tallinna munitsipaalüldhariduskoolides rakendada ühtse e-õpilaspileti süsteemi, mis ühildub Tallinna linnas kasutuses oleva ühiskaardi süsteemiga.

«E-õpilaspileti kasutusele võtmine linna koolides võimaldab loobuda praegustest paber-õpilaspiletitest,» ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart. «Ühtlasi avab see võimalused uute e-lahenduste kasutusele võtmiseks.»

Ühiskaarti saab ühildada e-õpilaspäeviku süsteemiga, millega on võimalik kontrollida õpilaste puudumist. Kaardi abil võimalik võtta kasutusele ka spetsiaalne ukse lukustussüsteem, millega saab hoida ära kõrvaliste isikute pääsu kooli.

Lisaks eelolevale võimaldab süsteem rakendada ka mitmesuguseid lisavõimalusi, näiteks raamatute laenutamine, sööklates toidukordade registreerimine, koolile kuuluvate vahendite kasutamine, kohalolijate märkimine elektroonilises õppeinfosüsteemis, aruandluse operatiivsemaks ja täpsemaks muutmine.

Praegu kasutatakse elektrooniliste võimalustega õpilaspileteid üheksas Tallinna munitsipaalüldhariduskoolis - Tallinna Reaalkoolis, Gustav Adolfi Gümnaasiumis, Tallinna Ühisgümnaasiumis, Tallinna Tehnikagümnaasiumis, Tallinna 21. Koolis, Jakob Westholmi Gümnaasiumis, Tallinna Arte Gümnaasiumis, Tallinna Kunstigümnaasiumis ja Tallinna Kuristiku Gümnaasiumis. 

Nimetatud koolides kasutatakse erinevaid võimalusi, kuid puudub ühtne süsteem, mis omakorda oleks ühildatud linnas kasutusel oleva ühiskaardi süsteemiga. Ühtse süsteemi kasutuselevõtmine võimaldaks terviksüsteemi edasist arendamist ja ühtsete andemete kättesaadavust.

Jõelähtme vallas on sellised Tallinna ja Harjumaa ühistranspordisüsteemiga ühilduvad õpilaspiletid kasutusel kõikides koolides juba mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles