Pilvehuvist sündis raamat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kameniku «Eesti pilveatlas», mis kuulub Varraku kirjastatud sarja «Roheline Eesti», tuleb täna kell 18 esitlusele Tasku keskuse Rahva Raamatus.
Jüri Kameniku «Eesti pilveatlas», mis kuulub Varraku kirjastatud sarja «Roheline Eesti», tuleb täna kell 18 esitlusele Tasku keskuse Rahva Raamatus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pilved jätavad meist väheseid ükskõikseks. Sest kui nad parajasti just täiesti kadunud pole, võib neist oodata mõndagi. Mõni meist vaatab aga pilvi hoopis teise pilguga – teadlase vaatevinklist.

Jüri Kamenik kirjutab äsja trükikojast tulnud raamatu «Eesti pilveatlas» eessõnas, et tal tekkis huvi atmosfääri vastu juba lasteaias kasvataja õhutusel.

Esimesi mõtisklusi pilvede tekkimise ja kuju kohta mäletab praegu 26-aastane Jüri Kamenik talvest 1996, kui ta viibis mõnda aega Haapsalu sanatooriumis. Kolmas pusletükk püsiva huvi tekkes pilvede ja kogu atmosfääri vastu tuli koolist, kui õpetaja palus kogu klassil teha nädala jooksul ilmavaatlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles