Prantsuse Alpides kukkus tükkideks reisilennuk 150 inimesega pardal

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelonast Düsseldorfi suundunud lennule läinute pereliikmed eile Barcelonas El Prati lennujaamas oma tundeid välja elamas.
Barcelonast Düsseldorfi suundunud lennule läinute pereliikmed eile Barcelonas El Prati lennujaamas oma tundeid välja elamas. Foto: Reuters/ScanPix

Eile hommikul kukkus Saksa lennufirma Germanwings lennuk 150 inimesega pardal peagi pärast õhkutõusmist alla Prantsuse Alpide kohal lumises ja raskesti ligipääsetavas paigas. Tõenäosus, et keegi ellu jäi, on kaduvväike. Esialgsetel andmetel oli lennukis vähemalt 67 Saksamaa, 42 Hispaania ja 39 Türgi kodanikku.

«Kõik sündmuspaigal on tükkideks, eristatavad pole ei lennuki tükid ega ühegi hukkunu surnukeha,» vahendas uudisteportaal France24 õhuväe päästeteenistuse leitnandi Eric Sapet’ kirjeldust sündmuspaigast pärast sealt üle lendamist.

Kahe kilomeetri kõrgusel mägedes kahe ruutkilomeetri suurusele alale laiali lennanud lennuki Airbus A320-211 rusude seast leiti juba üles lennuandmeid salvestav must kast, ent õnnetuse põhjust eile õhtul veel teada ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles