Galerii: Nõmmel avas uksed armas jaamarestoran Elsa

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsi keskel uksed avanud Nõmme jaamarestoran Elsa võtab külastjad vastu sõbralikult ja koduselt: omanike pereringist väärilise naisenime saanud restorani iseloomustabki lihtsus ja ehtsus.

Külastajad on Elsa üles leidnud - kunagisi nõmmekaid saabub Elsasse sööki-jooki nautima koguni Hiiumaalt ning hea õnne peale ei maksa vaba lauda õhtul otsima minna, parem on kohad aegsasti reserveerida. Valgete linadega kaetud laudadel ootab sööjaid aus ja kodune toit: lambapraad, seenesupp, suitsuheeringas kartuliga ning muu hea-parem, haugata saab ka värskeid ahjusooje pirukaid. Toit tehakse värskest, niipalju kui võimalik  kodumaisest toorainest, kõik valmib kohapeal - vaid päris oma Elsa leiva küpsetajat alles otsitakse.

Üks restorani omanikest, Marju Muldia jutustab, kuidas nad enne restoraniga pealehakkamist mitu korda endist postkontorihoonet kaemas käisid, kuni lõpuks otsustasid hoone linnalt rendile võtta. Investeering oli suurem kui 50 000 eurot, ent nüüd võlub Elsa külastajaid oma loomulikkusega: puitpõrandad, kohati möödunud sajandi algupoole hõnguline interjöör. Ajaloolist Nõmmet juba Elsas jagub: tagumises külalistetoas püüavad pilku nii jaamahoone fotod kui ka ajalooline dokument, Eesti Iseseisvusmanifest. Paljud külastajad ehk ei teagi, et kui võtavad istet sealsamas toa keskel trooniva imposantse tammise laua taga, on tegemist sama lauaga, mille taga manifest alla kirjutati ning fotodelt vaatab vastu Jüri Kukk: kunagine Nõmme Rotary Klubi liige, kelle nimi ka manifesti all seisab.

Elsa restoranisaalis on 36 kohta, tagumine saal mahutab 45 külalist. «Meil on heast toorainest ausad ja lihtsad toidud. Kindlasti saab hästi söönuks, interjöör on mõnus ja muusika hea,» võtab Marju Muldia Elsa idee kokku.
Tagumises külalistetoas saab natuida salongiõhtuid - hea muusika kõrvale pakutake britipäraseid võileibu-kooke ja teed. Aprillis toimuvatele salongiõhtutele on järel vaid mõned üksikud kohad: 12. apriillil esinevad Itaalia muusikaga Elina Netšajeva ja Anderi Bogatš, 26. aprillil astuvad kuuljate ette Eesti heliloojate mehiste lauludega Rene Soom ja Siim Selis. Suvel plaanib Elsa avada ka välikohviku.

Nõmme jaamarestoran Elsa (Jaama 18, Nõmme)

Avatud T, K, N: 12-21, R,L 12-23, P 10.20

Elsa tegemiste kohta leiab infot ka nende lehelt Facebookis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles