Fotod ja video: Linda Line katsetas uue põlvkonna päästeparve

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linda Line testis täna uue põlvkonna päästeparve, mis mahutab korraga 150 inimest. Postimees tegi päästeõppused kaasa, vaata videost!

Järgmisel nädalal hooaega alustav Linda Line´i katamaraan Merilin täienes turvavarustusega, mis pandi täna meedia ja Veeteede ameti spetsialistide terava pilgu all proovile. Varasema kümne päästeparve asemel on nüüd neli suurt, mis mahutavad kirjade järgi igaüks 150 inimest.

Laeva kapten Meelis Mägi sõnul kasvab uute päästeparvede kasutuselevõtuga meeskonna võimekus tagada reisijatele ohutu ja kiire evakueerimine ning seda näitas väga hästi täna läbiviidud õppuse edukus.

Nähtuga oli rahul ka Linda Line juhataja Enn Rohula, kelle sõnul toimis uus päästevarustus vees nagu peab. «Vette laskmisel avanes päästeparv automaatselt ja kõik toimis nagu ette nähtud,» ütles ta.

Veeteede ameti laevade järelevalve osakonna vaneminspektori Tõnu Hinno sõnul muutub evakueerimine varasemast lihtsamaks, kuid küsimusi tekitab see, et mis saab siis, kui kahega parvega peaks midagi juhtuma. «Iga parv kannab 150 inimest ja kui kahega peaks midagi juhtuma, siis on kehvad lood. Selles mõttes oli vana süsteem natuke kindlam, parvesid oli rohkem,» ütles ta, kuid lisas, et õppus kujunes edukaks.

Uue põlvkonna päästeparved valmistas Prantsusmaa juhtiv päästevarustuse tootja Zodiac. Linda Line soetas prantslastelt neli uue põlvkonna päästeparve, mis vahetavad välja kümme vana ja väiksemat päästeparve. Päästeparv mahutab 150 inimest ja on üle nelja meetri kõrge.

Linda Line kiirlaevadega ületab Soome lahte aastas ligi 300 000 reisijat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles