Galerii: suurtükiväelased harjutavad Rutjal lahingülesannete täitmist

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 200 ajateenijat ja paarkümmend tegevväelast suurtükiväepataljonist osalevad sel nädalal Vihula vallas Rutja lennuväljal väliharjutusel, et harjutada rühmadevahelist koostööd.

«Harjutusel paneme ajateenijad tegutsema ühtse meeskonnana. Selleks peavad nad teadma nii enda kui oma kaaslaste rolli lahinguväljal ning saama aru meie üksuse ülesandest brigaadi tegevuses,»  ütles õppust juhtiv suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu.

Nii harjutavad juuli- ja oktoobrikutsega teenistusse saabunud kaitseväelased Rutjal brigaadi relvastusse kuuluvate 155 millimeetriste haubitsate paigutamist positsioonidele ning hõivatud positsioonide kaitsmist, tegevust õhurünnaku, varitsuse ja miiniväljale sattumise korral ning ka haavatute evakueerimist ja sõjavangide käitlemist, vahendas kaitseväe peastaap.

Homme lõppevale väliharjutusele järgneb 6. aprillil algav nädalane pataljonitasemel väliharjutus, mis kulmineerub ajateenijate kaks päeva kestvate lahinglaskmistega Kaitseväe keskpolügoonil.  20.-25. aprillil osaletakse aga 1. jalaväebrigaadi hindamisõppusel Tornaado, kus suurtükiväepataljon harjutab koostööd teiste brigaadi relvaliikidega.

1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni rahuaegne põhitegevus on anda suurtükiväealast väljaõpet, sõjas toetatakse aga kaudtulega lahingüksuste tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles