Ants Laaneots: «roheliste mehikeste» ilmumise tõenäosus on praegu väga väike

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Sander Ilvest

Lääne-Viru maavalitsuse ja Europe Direct-i Lääne-Virumaa teabekeskuse korraldatud tänasel julgeolekukonverentsil, millest võttis osa ka erukindral Ants Laaneotas, keskenduti sisejulgeoleku väljakutsetele Lääne-Virumaal ja Eestis.

Erukindral Ants Laaneots avaldas arvamust, et tõenäosus, et «rohelised mehikesed » ilmuksid lähitulevikus Eesti pinnale, on ilmselt väga väike. «Kui tõepoolest meie idanaaber hakkaks valmistuma roheliste mehikeste sissetoomiseks, siis sellele eelneks kindlasti väga kindel, kindlate eesmärkidega suunatud psühholoogiline operatsioon kaitsetahte vähendamiseks Eesti rahva seas,» vahendas ERR Uudised Laaneotsa sõnu.

Ehkki suur osa konverentsi aruteludest keskendus meile väljastpoolt tekkida võivatele probleemidele, leiti, et turvalisust Eestis ei mõjuta ainult välised tegurid. Tõdeti, et Eesti on üks neist riikidest, kus on toimunud koolitulistamine ja meenutati ka aastatetagust massilist metanoolimürgitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles