Padar otsib koostööd naabermaade sotsidega

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Ivari Padar. .
Rahandusminister Ivari Padar. . Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Ivari Padar kohtub homme Vilniuses Leedu peaministri Gediminas Kirkilasega ja Norra peaministri Jens Stoltenbergiga, et arutada koostöövõimalusi regiooni sotsiaaldemokraatlike parteide vahel ja toetada Leedu sõsarerakonda enne oktoobris toimuvaid üldvalimisi.


Homme Leedus sealse Sotsiaaldemokraatliku Partei konverentsil viibiva Ivari Padari sõnul on alati oluline enne naaberriigis toimuvaid üldvalimisi toetada sõsarerakonda, teatas erakond.

Ühtlasi kirjutatavad Padar, Kirkilas ja Läti Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei juht, Riia aselinnapea Janis Dinevics alla Balti riikide sotsiaaldemokraatlike parteide poliitilise koostöö kokkuleppele.

«Pärast Euroopa Liidu ja NATOga liitumist ei räägita minu meelest enam nii palju Balti riikide vahelisest koostööst. Arvestades äsjaseid sündmuseid Gruusias, on päevakohane hakata jälle neid kontakte tugevdama,» lisas Padar.

Leedu Sotsiaaldemokraatliku Partei konverentsil kinnitatakse oktoobris peetavate üldvalimiste nimekiri ja pannakse paika valmisprogramm.

Pärast konverentsi on kavas nelja erakonna esimehe pressikonverents. Padar viibib Leedus koos SDE välissekretäri Jörgen Siiliga.

Ühtlasi kohtub Padar esialgsete plaanide kohaselt äsja vanglast vabastatud ühe Valgevene opositsioonijuhi ja endise presidendikandidaadi Aleksandr Kozuliniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles