Palo nõuab raudteejuhi lahkumist

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmanni ametiauto Audi A6 Allroad.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmanni ametiauto Audi A6 Allroad. Foto: Laura Oks / Õhtuleht

Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann esitas eile ootamatult lahkumisavalduse, sest majandusminister Urve Palo (SDE) pidas lubamatuks, et mees andis raudtee kütusekaardi abikaasa käsutusse.

«Eeldan igalt riigi osalusega ettevõtte juhilt, et ta käitub seaduskuulekalt ja heaperemehelikult,» ütles Palo. «Ahti Asmann eksis selle põhimõtte vastu ja on esitanud lahkumisavalduse. Ma ei näe põhjust, miks nõukogu ei peaks seda rahuldama.»

Samas ei hoidnud minister raudteejuhi töö iseloomustamisel vaka all kiidusõnu. «Ahti Asmanni töö üheks oluliseks tulemuseks võib nimetada seda, et tema algatas sisekontrolli, mis tõi välja varasemad puudused Eesti Raudtee laoarvestuses,» lausus Palo. Segase laoarvestuse üks tagajärgi oli Äripäevas avaldatud süüdistus, justkui oleks ettevõttest kadunud kümne miljoni euro väärtuses rööpaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles