Pirita jõele rajatakse uus jalakäijate sild

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva maantee lähedal asuvast kunagisest raudteesillast saab peatselt kergliiklusele mõeldud sild.
Narva maantee lähedal asuvast kunagisest raudteesillast saab peatselt kergliiklusele mõeldud sild. Foto: Liis Treimann

Narva maantee remondi käigus rekonstrueeritakse ka maantee lähedal asuv kunagine raudteesild jalakäijate sillaks.


Sild pole tegelikult päris uus, see ehitatakse kunagise, lootusetult lagunenud raudteesilla asemele. Tulevane kergliiklussild jääb praegusest maanteesillast sadakond meetrit allavoolu, ehk linnast välja sõites vasakule poole maanteed.

Peale selle rajatakse ka uus kergliiklustee, mis viib sillast kuni praegu ehitamisel oleva kahetasandilise liiklussõlmeni. Sealt saab rattaga sõita ühes suunas Ämma teed mööda läbi Iru küla kuni Narva maantee, Pärnamäe tee ja Vana-Narva maantee ristmikuni.

Teiselt poolt läheb kergliiklustee Loo tee alguseni ja praegu rajatavale Narva maanteega paralleelselt kulgeva teega, kus ehitatakse samuti välja eraldi kergliiklustee..

Üle vastse silla linna poole tulles lõpeb aga teekond peatselt võsas. Jõelähtme valla kommunaalnõunik Indrek Mäeküngas ütles Postimees.ee’le, et vald saatis maanteeametile kirja, kus juhtis sellele tähelepanu. «Vald tegi ettepaneku, et sillast linna poole võiks ehitada kas või väikese teelõigu, mis viiks kas või lähima parkimisplatsini. Maanteeamet sellele kirjale ei vastanud ja kuna jõest linna poole jääb Tallinna territoorium, siis pole see ju valla asi,» rääkis Mäeküngas.

Tallinn ehitab sel aastal välja mööda Valdeku tänavat ja Viljandi maanteed kulgeva kergliiklustee, mis ühendab pealinna rattateed Saku ja Kiili valla omadega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles