Politsei- ja piirivalveameti juhtivkriminaalametnik, arendusosakonna vanemkomissar Kristi Mäe leiab, et mõttetu dubleeriva kirjatöö arvelt võiksid kriminaaltoimikud olla tulevikus palju õhemad.
Politsei- ja piirivalveameti juhtivkriminaalametnik, arendusosakonna vanemkomissar Kristi Mäe leiab, et mõttetu dubleeriva kirjatöö arvelt võiksid kriminaaltoimikud olla tulevikus palju õhemad. Foto: Jaanus Lensment

Värske näide elust: lahutatud isa pidi eksabikaasa palvel sõidutama tütre autoga tantsutrenni. Laps ei tulnud õigeks ajaks majast välja, sest otsis toas oma riideid. Isa läks lapsele appi, leidis riided üles ja viis tütre õigeks ajaks trenni. Hiljem koju tulnud ema esitas aga politseisse kaebuse, sest korterisse sisenedes rikkus isa talle kohtu poolt seatud lähenemiskeeldu. Juriidilises mõttes oli see ebaseaduslik eravaldusesse sisenemine.

Kas politsei peaks sellist «kuritegu» kuude kaupa uurima? Või tegelema siiski päris kuritegevusega? Aprillis justiitsministeeriumis kogunev kriminaalmenetluse revisjoni töögrupp peab sellistele küsimustele lahendused leidma.

Kommentaarid
Copy