Tartu Ülikool: ärgem unustagem erialast pädevust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli nägemuses peaks lisaks riigieksami tulemuste arvestamisele laskma tudengikandidaatidel ka ülikoolis sisseastumiseksameid teha.

Õppeprorektor Birute Klaas ütles Postimees.ee'le, et paljude erialade puhul lähtub Tartu Ülikool tudengikandidaatide valikul nii nende akadeemilisest võimekusest kui ka erialasest pädevusest.

«Seetõttu peab Tartu Ülikool oluliseks rakendada sisseastumisel kombinatsioone riigieksamitest ning sisseastumiseksamitest,» ütles Klaas.

Ta lisas, et Tartu Ülikoolis arvestatakse osadel erialadel eksamitulemustele lisaks ka akadeemilise testi tulemusi.

«Ülikool ongi võtnud endale eesmärgiks lähiajal märkimisväärselt suurendada akadeemilise testi osakaalu sisseastumisel,» märkis Klaas.

Tallinna Ülikoolis kasvatusteaduste erialal doktoritöö kaitsnud Janne Pukk käis välja erinevate ainete riigieksamite ühe eksamiga asendamise võimaluse. Nimelt näitab tema kogutud statistika, et ühe aine eksamil edukad olnud õpilased seda sageli ka teistes ainetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles