Riigikogu esimehena jätkab Eiki Nestor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu 13. koosseis kogunes täna, 30. märtsil oma esimesele istungile, mille avas president Toomas Hendrik Ilves.
Riigikogu 13. koosseis kogunes täna, 30. märtsil oma esimesele istungile, mille avas president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

Eile oma esimest istungit pidanud parlamendi 13. koosseis valis riigikogu esimeheks sotsiaaldemokraat Eiki Nestori ning aseesimeesteks Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva Helir-Valdor Seedri ja keskerakondlase Jüri Ratase.

Riigikogu eelmises koosseisus sama ametit pidanud Nestori poolt hääletas salajasel hääletusel 58 riigikogu liiget ja tema vastaskandidaadi, Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli poolt 41 saadikut, üks hääletussedel oli kehtetu.

Nestori sõnul asub uus riigikogu tööle poliitiliselt kirevamas koosseisus, sest varasema nelja asemel on parlamendis kuus fraktsiooni. «Usun, et nelja fraktsiooniga parlament jääbki meie poliitika ajalukku pigem erandina,» lausus Nestor riigikogu teatel. «Peaasi, et suudetakse ka tulistes vaidlustes ametikaaslastest lugu pidada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles