Tartu tasub auvõla unustatud sõdurite ees

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel kevadel algab Pauluse kalmistul Vabadussõjas langenute ühiskalmude korrastamine. Tseremooniaväljakule tuleb ka suur hauaplaat, kuhu jäädvustatakse kõigi langenute nimed.
Sel kevadel algab Pauluse kalmistul Vabadussõjas langenute ühiskalmude korrastamine. Tseremooniaväljakule tuleb ka suur hauaplaat, kuhu jäädvustatakse kõigi langenute nimed. Foto: Margus Ansu

Pauluse kalmistul Vabadussõjas langenute hauakohtade jälgedel üle poole sajandi valitsenud unustusaeg on lõppemas: Tartu linn alustab seal kevadel ühishaua korrastamist, rajatakse memoriaalsein ja valgustusega haljasala.

Neid nimesid, mille nüüd on täpsustanud ajaloolased, on palju. Pauluse kalmistul 1934. aastal Vabadussõjas langenute mälestusmärgi avamiseks välja antud trükises on kirjas, et seal puhkab ühishaudades 254 vabadusvõitlejat: 48 lahingus langenut ning 116 haavadesse ja 90 nakkushaigustesse surnut. Tundmatuna on maetud vaid 14 võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles