Lapspruut musta lesena kohtu all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14-aastane Wasila Tasi'u koos ühega oma kaitsjatest.
14-aastane Wasila Tasi'u koos ühega oma kaitsjatest. Foto: AFP/SCANPIX

Nigeerias ähvardab surmanuhtlus 14-aastast Wasila Tasi’ut, kes ei näinud oma 35-aastasest abikaasast vabanemiseks muud viisi kui mehe rotimürgiga teise ilma saatmine.

Umar Sani nimeline mees suri mullu aprillis üsna varsti pärast Tasi’uga abiellumist. Surnu teise abikaasa Ramatu sõnul valmistas tol traagilisel õhtul toitu tema «kaasabikaasa» ehk Tasi’u, enne kui pidi mehega voodisse minema. Varsti pärast söömahakkamist hakkas mees aga suust vahtu välja ajama, ei suutnud edasi süüa ja lõpuks heitis hinge.

Mõrvas kahtlustatavana Kano osariigis kohtu ette toodud laps on pärit vaesest ja tagurlikust moslemiperest. Üks protsessi võtmetunnistajaid on tema seitsmeaastane õde Hamziyya, kes elas õe ja tolle keskealise abikaasaga samas majapidamises. Väiksema tüdruku jutu järgi andis õde talle raha ja saatis ta poodi rotimürki ostma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles