Germanwingsi katastroofi ohvrid loodetakse sel nädalal tuvastada

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse gendarmerie eksperdid töötavad Germanwingsi lennuki hukkumispaigas äärmiselt keerulistes tingimustes, kus nad vajavad pidevalt ka julgestusköite tuge.
Prantsuse gendarmerie eksperdid töötavad Germanwingsi lennuki hukkumispaigas äärmiselt keerulistes tingimustes, kus nad vajavad pidevalt ka julgestusköite tuge. Foto: SCANPIX

Prantsuse Alpidesse alla kukkunud Germanwingsi lennuki juures jätkub uurijate sünge töö: lennukirusude sortimine ja hukkunute maiste jäänuste otsimine. Et leide hõlpsamini mägedest laborisse toimetada, õnnestus neil eile valmis saada uus tee.

«Me saame nüüd töötada kiiremini, kauem ja tuua tagasi rohkem leide,» ütlesid uudisteagentuurile AFP kohapeal töötavad politseinikud. Siiani on uurijad mäelt ära toonud üle 4000 leiu. See tähendab nii lennukijuppe kui kehaosi – lennuk lendas vastu mäge kiirusel 700 kilomeetrit tunnis, mistap ei ole ühegi hukkunu surnukeha ühes tükis.

Kogutud on juba üle 400 DNA-proovi ning tuvastatud vähemalt 80 inimese isik. Prantsusmaa presidendi François Hollandeʼi teatel võivad nädala lõpuks kõik isikud tuvastatud saada. Surnukehade jõudmine lähedasteni võib võtta aga nädalaid, kui mitte kuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles