Röövmõrva eest karmi karistuse saanud mees tahab süüasja uut arutamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Julma röövmõrva eest Viru maakohtu otsusega tänavu veebruaris pika vangistuse saanud Pavel Jakovlev soovib oma süüasja uut arutamist ning ka tema kuriteokaaslased apelleerisid esimese astme kohtu otsuse.

Jakovlev palus neljapäeval Tartu ringkonnakohtus arutlusel olnud kaebuses tühistada maakohtu otsus tema süüdimõistmises röövmõrvas ning ühes rööviepisoodis, samuti mõistetud karistuse osas ja saata kriminaalasi maakohtule uuele arutamisele.

Dmitri Sidorenko palus apellatsioonkaebuses mõista ta asja omavolilises kasutamises õigeks ning määrata talle seega ka kergem karistus. Kolmandana kohtu all olev Dmitri Krassavini kaitsja palus ringkonnakohtul oma kaitsealune õigeks mõista.

Tartu ringkonnakohus teeb otsuse teatavaks 15. oktoobril.

Veebruari keskel mõistis Viru maakohus autoröövi käigus inimese tapnud ja muid kuritegusid sooritanud Jakovlevile (24) 20-aastase vanglakaristuse. Lisakaristusena mõistis kohus Jakovlevile riigist välja saatmise koos kümneaastase sissesõidukeeluga.

Koos Jakovleviga kohtu all olnud Dmitri Sidorenkole (43) mõistis kohus erinevate kuritegude eest liitkaristusena nelja-aastase vangistuse ning Dmitri Krassavinile (39) nelja-aastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Ühtlasi mõistius kohus Pavel Jakovlevilt välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud 67 858 krooni, Dmitri Sidorenkolt 23 669 krooni ja Dmitri Krassavinilt 14 358 krooni.

Politsei käivitas kriminaaluurimise mullu 8. märtsi õhtul, kui kella 21.55 ajal leiti Narvas Vabaduse tänaval asuva maja juurest 1989. aastal sündinud noormehe noahaavadega surnukeha.

Juhtunu uurimisel selgus, et toime oli pandud jõhker autorööv. Nimelt ründasid kaks kurjategijat Honda Civicus viibinud kolme inimest, pussitasid neist ühte, 19-aastast noormeest, lükkasid seejärel kannatanud autost välja ning sõitsid röövitud Hondaga minema.

Politsei alustas koheselt laiaulatuslikku operatsiooni röövmõrvarite tabamiseks ning peagi märgatigi röövitud Hondat Sillamäel. Röövlid üritasid korrakaitsjate eest minema kihutada, kuid kaotasid sõiduki üle kontrolli ja Honda paiskus külili.

Politseinikel õnnestus sündmuskohal pidada kinni Dmitri Sidorenko, tema kaaslane pääses aga põgenema. Mees ei suutnud kaua siiski politseid vältida ja juba järgmise päeva hommikul panid korrakaitsjad ka Pavel Jakovlevi käed raudu.

Süüasja eeluurimisel selgus, et noaga lööjaks oli Jakovlev. Seetõttu sai mees kohtueelse uurimise lõppedes süüdistuse röövmõrvas, Dmitri aga sellele kaasaaitamises.

Samuti tuvastasid korrakaitsjad, et Jakovlev oli sooritanud teisigi kuritegusid. Nii tungis ta uurimisandmetel mullu 13. augustil koos Dmitri Krassaviniga Narvas Puškini tänaval asuvasse söögikohta ja röövis noa ähvardusel müüjalt 2000 krooni. Kaks päeva hiljem naases Jakovlev kuriteopaigale ja läks taas samale müüjale kallale. Jälle ähvardas mees kannatanut noaga ja võttis lahkudes kaasa veidi üle 2200 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles