Olme võidab ulmet

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Courtney Barnett- Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit
Courtney Barnett- Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit Foto: Kuvatõmmis

Courtney Barnett 

«Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit»

Mom + Pop Music

Hinne: 4

Courtney Barnettiga tehtud intervjuudes mainitakse tihti, kui lihtlabasest olmest tema laulud räägivad. Selline lähenemine solvab igapäevaelus peituvat poeesiat, pigem peaks armastusest ja klišeedest kirjutamist olmemuusikaks kutsuma.

Barnett pillab kalambuure nagu särtsakas kirjandusõpetaja («give me all your money and I’ll make some origami, honey»), tulemus on korraga vaimukas ja maailma pärast südant valutav. Albumi ehk kõige liigutavam pala «Depreston» peaks tuttav ette tulema kõigile, kes odava hinnaga elamist leida üritanud. Maakler näitab Barnettile vanale naisele kuulunud maja, mida pärijad maha müüa tahavad, ning muusikut tabab nukker tõdemus, et elamu taagast vabanemiseks läheks vaja ekskavaatorit ja rahahunnikut. Parimatel hetkedel hoomab Barnetti autobiograafia endas nõnda suurt narratiivi, et Taavi Rõivasele ei maksaks seda mängida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles