Arhitekt pühendus värvidele

Krista Piirimäe
, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlase vormis kunstnik Martti Ruus tutvustas näituse avamisel väljapandud pilte oma maaliõpetajale Heldur Viiresele. Nende ees on maalid «Katus sõidab» (vasakult), «Kuus teist», «Kiil», «Ühe lille pilt» ja «Kollane lumi».
Kaitseliitlase vormis kunstnik Martti Ruus tutvustas näituse avamisel väljapandud pilte oma maaliõpetajale Heldur Viiresele. Nende ees on maalid «Katus sõidab» (vasakult), «Kuus teist», «Kiil», «Ühe lille pilt» ja «Kollane lumi». Foto: Raimu Hanson

Elu on kohe palju lõbusam, kui tabad mõnda korüfeed eksimuselt. Nii on juhtunud Konrad Mägi stuudio juhendaja Heldur Viiresega, kes teatas kevadel 2013 heatahtlikult naeratades, et tema õpilasest Martti Ruusist küll kunstnikku ei saa.

Huvitavamad on maastikuvälist kontseptualismi sisaldavad pildid, nagu seda on praegusele näitusele välja pandud «Rahvuslik maastik», mille puhul mul õnnestus tunnistada autori suurt tehnilist arengupotentsiaali. Sügisesel näitusel ei olnud see maastik ega sinimustvalge lipp, nüüd on mõlemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles