Ülikooli rektor nimetab teaduri tegu uskumatuks sigaduseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli teadur pakkus abiturienti teeselnud Postimehe ajakirjanikule võimalust, muuta tema eksamitulemust, kui neiu nõustub intiimsuhtega.
Tartu Ülikooli teadur pakkus abiturienti teeselnud Postimehe ajakirjanikule võimalust, muuta tema eksamitulemust, kui neiu nõustub intiimsuhtega. Foto: Sander Ilvest

Tartu Ülikooli rektor Volli Kalm nimetab gümnaasiumineide eksamitulemuste muutmise lubadusega armuvahekorda meelitanud füüsikainstituudi teaduri käitumist uskumatuks sigaduseks.

«Te panite nüüd küll selle asja kohta pehmelt, kui ütlesite, et see juhtum ei näita Tartu Ülikooli kõige paremas valguses,» üllatas rektor Volli Kalm teda telefoni teel usutlenud Postimehe ajakirjanikku. «Ma ütleksin pigem nii, et kui see lugu vähegi tõele vastab, on tegemist ikka uskumatu sigadusega.»

Eile Vilniuses ametivenna ametisseõnnistamisel viibinud rektor Kalm oli end juhtunuga Postimehe abiga kurssi viinud. «Ma olen väga nõus juba seni väljaöelduga, et see inimene on ülikooli õppetööst eemaldatud. Aga ausalt öelda ei näe ma küll mingit võimalust, et selline inimene ülikoolis töötamist jätkaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles