Infoturbeekspert: õpetaja paneks sellise legendi kokku küll

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Veldre
Anto Veldre Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigi Infosüsteemi Ameti infoturbeeksperdi Anto Veldre sõnul töötavad korralikud andmebaasid nii, et kui keegi süsteemis tegutseb, kirjutatakse selle kohta kontrolljälg. Ta juhtis tähelepanu, et ka Postimehele eksamitulemusi muuta lubanud mees tunnistas, et tema võimalikest tegudest jääb jälg maha.

«Minu arust on siin see iva väga hästi ära öeldud. Korralikult tehtud süsteemid on niimoodi disainitud, et seal ei saa mingisugune mees metsast lihtsalt ligi tulla ja muuta,» ütles ta.

Mehe kirjeldatust jääb Veldre sõnul aga segaseks, millises süsteemis ta enda väitel andmeid muuta saab, sest haridusvaldkonnas on palju erineva otstarbega andmebaase. «Kui see nüüd tõesti on tõsi ja ta on mõne andmebaasi administraator, siis keegi peab ju teadma, et tema juures selline inimene töötab,» ütles ta ja lisas, et sellisel juhul peaksid järgnevad päevad asjas selgust andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles