Eesti uus eesmärk: IRL keskenduks sündimusele ja haridusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni liikmete hinnangul võiks Eesti uueks eesmärgiks olla sündimuse tõstmine, tugevam tervis ja tasemel haridus. Mida arvate Teie?

Postimees saatis eelmisel nädalal kõigile 101 riigikogu liikmele e-kirja, uurimaks, miks võiks pärast eurot olla Eesti järgmine suur eesmärk. Aega sellele küsimusele vastamiseks leidis 57 saadikut. Lembit Kaljuvee (Keskerakond) vastas, et ta sooviks vastata, kuid talle ei sobinud formaat. Riigikogulaste vastused ilmuvad vastajate tähestikulises järjekorras.

Mis võiks olla Eesti järgmine suur eesmärk (pärast eurot)?

Ene Ergma

Eesti eesmärk number üks on haritud rahvas, kes suudab mõista maailmas toimuvat ning sellele omalt poolt midagi vastu pakkuda.

Kaia Iva

Eesti rahva tervise paranemine ning eluea pikenemine läbi riikliku süsteemse tegevuse.

Liisa Pakosta

Eesti muutmine maailma kõige lapsesõbralikumaks riigiks, sest see oleks tegelik elukvaliteedi mõõdupuu igas vanuses Eesti inimestele.

Urmas Reinsalu

Küsiksin tagurpidi. Aga milline võiks olla tavalise Eesti pere suur eesmärk järgmistel aastatel? Et isal-emal oleks tööd, mille eest saaks veidi rohkem raha ja perel oleks oma kindel kodu. Et lapsed saaksid hea hariduse. Minu meelest ei ole küsimus mitte suurtes loosungites, vaid selles, et tavaline pere tuleks lähiaastatel kindlamalt ots-otsaga kokku ja nendest otstest jääks järgi ka säästudeks. Siin on riigi poliitikutel võimalik selle pere elujärge parandada ja samuti oht, et rumalate otsustega seda kahjustatakse.

Toomas Tõniste

Haldusreform.

Lauri Vahtre

Sündimuskordaja viimine üle 2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles