Parteikaaslased kuldasid ametist lahkunud Vitsuti üle

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu otsustas riigikokku siirdunud endisele volikogu esimehele Toomas Vitsutile maksta lisaks puhkusekompensatsioonile veel tulemustasu kolme kuu palga ulatuses.

Kuna Vitsut valiti riigikokku, siis lõppes riigikogu liikme vande andmisega automaatselt tema töö Tallinna linnavolikogus ning nüüd tegi volikogu aseesimees Toivo Tootsen ettepaneku maksta Vitsutile saamata jäänud puhkuse eest kompensatsiooni 4320 eurot ja 60 senti.

Volikogu opositsioonil tekkis hulgaliselt küsimusi selle kohta, miks peab volikogu esimehe puhkusehüvitist istungil hääletama, kas seda ei saa lihtsalt seaduse järgi välja maksta jne.

Opositsionäärid küsisid ja küsisid ning kui aktiivsemad küsijad olid oma ette nähtud kaks küsimust ära küsinud, esitas Keskerakonna fraktsioon eelnõule parandusettepaneku.

«Teeme ettepaneku täiendada eelnõu uue punktiga 1 järgmises sõnastuses: 1. Maksta Tallinna volikogu endisele kauaaegsele esimehele Toomas Vitsutile tulemustasu palgalisele linnavolikogu esimehele ette nähtud kolme kuu töötasumäära ulatuses. 2. Täiendada otsuse eelnõu pealkirja sõnadega «Tulemustasu ja» ning lisada otsuse preambulisse viide linnavolikogu 21. veebruari 2013 määruse nr 12 paragrahv 4 lõikele 2»,» luges Tootsen ette parandusettepaneku.

35 poolt- ja kahe vastuhäälega sai Vitsut tagantjärele plaanitust vähemalt neli korda suurema summa. 2013. aasta 1. aprillist on linnavolikogu esimehe töötasu määr 4420 eurot kuus.

«Eelnõu sisu olemuslikult muutvate ettepanekute esitamine vahetult enne lõpphääletamist, kuulamata ära komisjonide arvamust, on keskerakondliku teerullipoliitika tavapäraseks osaks. Toomas Vitsuti fraktsioonikaaslaste poolt talle «lahkumishüvitisena» määratud lasteaiaõpetaja kahe aastapalga suurune kingitus tehti sarnasel opositsioonisaadikuid naeruvääristaval viisil, nagu on seda Vitsuti enda juhtimisel varasemalt tehtud, kui linnaeelarve menetlemisel vahetult enne lõpphääletust tõsteti linnajuhtide palkasid ja parkimistasusid,» ütles sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Anto Liivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles