NATO hävitajad saatsid Läänemere kohal Vene lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali õhuväe hävitaja F-16 ja Kanada õhuväe hävitaja CF-18 Balti õhuruumi kohal patrullimas. Illustratiivne foto.
Portugali õhuväe hävitaja F-16 ja Kanada õhuväe hävitaja CF-18 Balti õhuruumi kohal patrullimas. Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

NATO õhuturbemissioonil osalevad hävituslennukid tõusid neljapäeva õhtul õhku, et saata Läänemere kohal Vene relvajõudude transpordilennukit, mis lendas ilma lennuplaanita.

Leedu kindralstaabi avalike suhete ohvitser kapten Donatas Suchočkis ütles BNS-ile, et Šiauliai lennuväebaasis baseeruvad NATO hävitajad tõusid õhku umbes kella 18 paiku pärast teadet Vene lennuki liikumisest rahvusvahelises õhuruumis Läänemere kohal.

«Lennuk, mis tuvastati kui Il-76, lendas Vene föderatsioonist Kaliningradi enklaavi. Lennuk lendas ilma lennuplaanita, automaatrežiimil transponderiga ning hoidis sidet,» ütles Suchočkis BNS-ile.

Eestis Ämaris baseeruvad NATO hävitajad tõusid samuti neljapäeval õhku, et saata Vene transpordilennukit An-26.

Šiauliai lennuväebaasis baseerub praegu neli Itaalia hävitajat Eurofighter Typhoon ja neli Poola hävitajat MiG-29.

Lisaks turvavad Balti riikide õhuruumi neli Ämaris asuvat Hispaania Eurofighterit ja Poolas Malborki lennubaasis baseeruvad Belgia F-16 hävitajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles