Suurtükiväelased alustavad Lääne-Virumaal õppust Turmtuli

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtükiväelased
Suurtükiväelased Foto: Margus Kägu / Eesti Kaitsevägi

Lääne-Virumaal algab esmaspäeval 1.  jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni koostööharjutus, kus ajateenijad peavad Rakveres ja Kadrinas õppelahinguid ning osalevad lahinglaskmisel keskpolügoonil koos Ameerika Ühendriikide õhuväega.

«Õppusel harjutame pataljoni kaitse- ja viivituslahingut ning viime läbi lahinglaskmise, kus meil on esimest korda võimalik harjutada koos liitlaste sõjalennukitega,» ütles suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu.

Turmtule nime kandev harjutus jaguneb kaheks osaks. Esimeses, kuni üheksanda aprilli lõunani kestvas faasis, keskendutakse taktikalisele tegevusele ning harjutatakse muuhulgas dessanditõrje toetamist ja allüksuste kaitset õhurünnakute vastu, vahendas kaitseväe peastaap.

Esmaspäeval Rakke vallas algav taktikaharjutus liigub Väike-Maarja lähiümbrusest Rakverre, kus 7. ja 8. aprillil harjutatakse suurtükiväepataljoni positsioonide kaitsmist vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi ajateenijate allüksuse vastu. Alates 8. aprilli õhtust kuni 9. aprilli pealelõunani tegutsevad ajateenijad Kadrinas ja Tapa lähiümbruses. Õppusel kasutatakse paukpadruneid ja lõhkepakette.

Õppuse teine faas ehk pataljoni lahinglaskmine algab 10. aprillil kaitseväe keskpolügoonil ja kestab kaks päeva. Laskmisest võtavad osa üks pataljoni tulepatarei, mille kasutada on kaheksa 155mm kaliibriga haubitsat FH70 ja Ameerika Ühendriikide õhuväe hävituslennukid F16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles