Läti kohus karistas vietnamlasi smugeldanud eestimaalasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnamlasi smugeldanud eestimaalased said karistada.
Vietnamlasi smugeldanud eestimaalased said karistada. Foto: SCANPIX

Läti kohus karistas tingimisi vangistusega kaht Eestist pärit meest, kes süüdistuse järgi olid mullu sügisel seotud Lätis vietnamlaste smugeldamisega.

Läti meedia kirjutas mullu novembri keskel, et Lätis peeti korrakaitseorganite operatsiooni käigus kinni rühm Vietnami kodanikke ja neid üle piiri smugeldanud kaks eestlast. Läti politsei pressiesindaja Kristīne Pētersone kinnitas BNS-ile, et tegemist oli kriminaalpolitsei ja piirivalveameti ühisoperatsiooniga.

Alūksne linnas ringi sõitnud Volkswagen Transporterisse ehitatud peidikust leiti kaks meest ja naine, kes olid Läti piiri ebaseaduslikult ületanud. Mõned tunnid hiljem avastati jälituskoera abiga Pededze jõe lähedalt metsast veel viis Vietnami kodanikku, kes olid sama rühmaga Venemaalt üle piiri tulnud.

Vietnamlasi vedanud eestlaste suhtes algatati kriminaalasi. Riigiprokuratuuri kinnitusel on süüalused, 36- ja 38-aastane mees, praeguseks Lätis karistused kätte saanud. Neist ühte karistas Läti kohus kaheaastase tingimisi vangistusega, kolmeaastase katseajaga, teist aga kolmeaastase tingimisi vangistusega nelja-aastase katseajaga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles