Peapiiskop Viilma: kõige olulisem on sõnum rõõmust

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus.
Peapiiskop Urmas Viilma Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Foto: Sander Ilvest

Ülestõusmispüha jumalateenistused olid täna kõigis Eestimaa luterlikes kirikutes, nendes kirikutes, kus suuremad kogudused, peeti ka hommikuteenistusi või tervitati ülestõusmispüha südaööl, ülestõusmispühad on kirikuaasta suurimad pühad.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma ütles ülestõusmispühade tähendusest rääkides, et kõige olulisem on sõnum rõõmust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Minu soov ongi, et me oskaksime näha enda ümber headust, rõõmu ja helgust ja ma arvan, et see tuleb ikkagi meist endist ka, kui me naeratame, küllap siis naeratatakse vastu, ja kui me rõõmustame ning oleme heatujulised, siis vastatakse samamoodi,» märkis ta.

Eesti luteri kirikus on järjest rohkem neid kogudusi, kus ülestõusmisküünal süüdatakse varahommikustel teenistustel, või siis peetakse ööteenistusi, mis kestavad varaste hommikutundiden, katoliiklased kogunesid aga eile hilisõhtul, et süüdata paasaküünal, mis sümboliseerib Kristust, selgitasid katoliiklased ja jagasid Peeter-Pauli katedraalis küünlatuld, mis annab valgust ja tähendab usku.

«See suur valgus, kes on Kristus, annab valgust igale inimesele, kes on nagu üks väike tuli,» lausus rooma-katoliku kiriku apostellik administraator, piiskop Philippe Jourdan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles