TTÜ eelistab kahe eksami poliitikat

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tehnikaülikooli peahoone esine - igavese tudengi Juuliuse kuju.
Tallinna tehnikaülikooli peahoone esine - igavese tudengi Juuliuse kuju. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektori Jakob Kübarsepa sõnul annab kahe riigieksami arvestamine inimesest parema pildi kui vaid ühega piirdumine.

«Ühest riigieksamist (või ühest ülikooli sisseastumiseksamist), mis on õppuri enda valitud, ei piisa,» kommenteeris ta Tallinna Ülikoolis doktoritöö kaitsnud Janne Puki mõtet.

«Kui TTÜsse peaks vastu võtma vaid ühe eksami alusel, siis kaheksast teaduskonnast seitsmes saab see olla ainult matemaatika,» leidis õppeprorektor.

Parema ettekujutuse õppuri üldisest võimekusest saada hakkama ülikooliõpingutega annab tema hinnangul vastuvõtt vähemalt kahe riigieksami või vastuvõtueksami põhjal.

Üks eksam võiks olla tema nägemuses reaalvaldkonnast (matemaatika, füüsika, keemia) ja teine sotsiaal-humanitaarvaldkonnast (emakeel, võõrkeel).

«Kaks eksamit on kindlasti parem ka selle poolest, et üks eksamitest ei pruugi kõige paremini õnnestuda,» lisas Kübarsepp.

Janne Pukk leidis oma hiljuti kaitstud doktoritöös, et ülikoolid saaksid piirduda tudengite sõelumisel ühe riigieksamiga, sest kes on edukas ühel eksamil, on seda sageli ka teisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles