Noorel Tsarnajevil on muljetavaldav fänniklubi

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni pommirünnakutes süüdistatavast Džohhar Tsarnajevitst avaldas pika loo ka ajakiri Rolling Stones, mis püüdis lahata pealtnäha tavalise teismelise radikaliseerumisprotsessi.
Bostoni pommirünnakutes süüdistatavast Džohhar Tsarnajevitst avaldas pika loo ka ajakiri Rolling Stones, mis püüdis lahata pealtnäha tavalise teismelise radikaliseerumisprotsessi. Foto: SCANPIX

Bostoni maratoni pommirünnakus süüdistatava Džohhar Tsarnajevi süütu välimus võlus kohe pärast noormehe tabamist tuhandeid toetajaid, peamiselt teismelisi tütarlapsi, kes kogunesid nii internetis kui kohtumaja läheduses selliste loosungite alla nagu «Liiga ilus, et olla süüdi».

Džohhar oli 2013. aasta aprillis kõigest 18-aastane ning nägi välja kui rõõsa teismeline – ümarad põsed, suured silmad ja tumedad lokid. Tema toetuseks tekkis internetis kogukond, mille liikmed arutavad erinevaid võimalikke teooriaid, kuidas valitsus on poisi süüdi lavastanud, kui õhkavad üheskoos fotodelt tema hirvesilmi vaadates. 

Fännide aktiivsus on praeguseks mõnevõrra raugenud ja mitmete meediaväljaannete teatel on teismeliste tüdrukute asemel Džohhari peamised toetajad nüüd kolmekümnendates ja isegi neljakümnendates eluaastates naised, kes korraldavad siiani truult kohtumaja ümber proteste ja nõuavad nii ausat kohtupidamist – midagi, mille võimalikkusesse nad ei usu –, kui noormehe vabastamist. Sotsiaalvõrgustikust Facebook võib aga tänini leida näiteks grupi Dzhokhar Tsarnaev is innocent – Free Jahar, kuhu kuulub üle 14 000 inimese. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles