Kehtna vallavalitsusel tuleb homsest hakata sigu pidama

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakasvatus.
Seakasvatus. Foto: Sille Annuk

Kehtna vallavalitsusel tuleb alates homsest hakata sigu pidama, sest Rey Seakasvatusel jätkub 10 000 pealisele karjale sööta vaid homseni ning kuigi Kehtna vald vaidlustas veterinaar- ja toiduameti möödunudnädalase otsuse loomade vallale üleandmise kohta, jäi otsus siiski jõusse.

Kuna sigade ülalpidamine maksab 35 000 eurot kuus ja vallal sellist raha pole, plaanitakse pöörduda rahandusministeeriumi poole, et saada laenu võtmiseks luba, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Pankrotis seakasvatusfirma esindaja ütles täna Raplas toimunud nõupidamisel, et näeb võimalust kõik sead realiseerida 1. novembriks.

«Rey on oma võimalused ammendanud, et tagada loomadele nõuetekohased elamis- ja pidamistingimused ja ka söötmine ja selleks, et nende loomade elu ja tervis ja ka nõuetekohane olemine tagada, on nende loomade vallale üleandmine ainuvõimalik,» ütles veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Veterinaar- ja toiduamet otsustas möödunud nädalal Raplamaal majandusraskustesse sattunud Rey Seakasvatuselt loomad ära võtta ja anda need üle Kehtna vallavalitsusele, kes peab hakkama korraldama kümne tuhande sea pidamist ja söötmist, seakasvatuse direktor Valentin Kütt tegi 31. märtsil Raplamaa veterinaarkeskusele teatavaks, et tema juhitav seakasvatus ei suuda alates 1. aprillist oma sigu sööta ja hooldada.

Kalda ütles rahvusringhäälingu raadiouudistele, et tal pole veendumust, et omavalitsus sigade pidamisega hakkama saab, kuna sellist pretsedenti pole Eesti Vabariigis varem olnud.

Kehtna vallavanem Indrek Kullam ütles, et loomulikult ei lähe vallaametnikud sigu söötma, vaid OÜ Rey Seakasvatus jääb sigu edasi pidama asendustäitmise korras. «Meie peame võtma üle ja vaatama üle raamatupidamise ja kui ka raha anname, tahame väga täpselt teada, milleks ja kuidas raha kulutatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles