Vitsaga ehk veab läbi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus valitsuskoosseis
Uus valitsuskoosseis Illustratsioon: Graafik: PM

Eile hiliste õhtutundideni koos istunud Reformierakonna volikogu andis uue kolmikliidu (varasemate nimedega «kõhklusliit», «hädavalitsus», «nurikolmik») edasist tööd sättivale 38-leheküljelisele võimuleppele oma heakskiidu. Vaidluste ja pika hambaga. Sama ränk ülesanne seisab täna ees Isamaa ja Res Publica Liidu ning sotsiaaldemokraatide volikogul.

Nii nagu eile õhtul Reformierakonnas, ei saa teistelgi parteidel täna kerge olema, aga ministrikohad on jaotatud, suur töö on tehtud. «Kindlalt edasi. Samal kursil,» muigas ehtsaarlaslikult oma erakonna suunas eile õhtul Postimehele kunagine Tallinna linnapea, ministrikohal ja riigikogus olnud praegune meremees Tõnis Palts.

Ja sama tunnistavad paljud asjaosalised mahukat leppeteksti ise üle vaadates: vaeva sai nähtud, aga üldsõnalisust on endiselt palju. «Ootused on pärast nii pikka pusimist üles kruvitud, aga sisu on suhteliselt tühi,» kõlab kriitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles