Rektorite nõukogu hakkab juhtima Tiit Land

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land.
Tallinna Ülikooli senine rektor Tiit Land. Foto: Mihkel Maripuu

Rektorite nõukogu uueks esimeheks valiti Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land, kes vahetab selle ülesande täitmisel välja viimased kaks aastat nõukogu juhtinud Tartu Ülikooli rektori Volli Kalmu.

Volli Kalm ütles oma ametiaja kokkuvõtteks, et ülikoolid on viimased kaks aastat töötanud nii muudatustega kohanemise kui muutuste algatamise nimel. Tudengkonna kahanemine ja kõrgharidusreform on paljuski mõjutanud ülikoolide ühistegevusi, kuid sama olulised on rektorite jaoks olnud tulevikku vaatavad küsimused, vahendas pressiesindaja.

Kalm avaldas lootust, et enam kui aasta tagasi tehtud ettepanekud teaduse rahastamise muutmiseks, mida tänaseks on arutatud ja täpsustatud mitmetes kogudes, saavad uue valitsuse tööle hakkamisel realiseeritud.

«Tiit Land on kogenud ja avatud pilguga kolleeg, kelle juhtimisel on Tallinna Ülikool läbi tegemas strateegilisi muudatusi innovaatilise organisatsiooni arendamiseks ja ühiskonnale tugeva partnerluse pakkumiseks. Juhatuse esimeheks asudes saab Tiit Land seda kogemust parimal moel ära kasutada nii Rektorite Nõukogus kui ka koostöistes tegevustes riigivalitsejate ja rahvusvaheliste partneritega,» sõnas ta.

Nõukogu uus juht Tiit Land ütles, et rektorite nõukogu tegevuse eesmärgiks on osaleda aktiivselt Eesti haridus-, teadus- ja kultuurielu edendamises, samuti olla kaasarääkija Euroopa kõrghariduspoliitikas. «Selleks soovime jätkuvalt olla hea partner riigile oluliste küsimuste arutamisel ja lahendamisel,» selgitas Land vajadust koostööks ja ühiste seisukohtade esindamiseks. 

Seoses uue rektori ametisse asumisega Eesti Kunstiakadeemias vahetus ka üks liige Rektorite Nõukogu juhatuses. Signe Kivi asemel kinnitati uueks juhatuse liikmeks Mart Kalm.

Mittetulundusühing Rektorite Nõukogu asutati kuue Eesti avaliku ülikooli poolt 1. novembril aastal 2000. Avalikud ülikoolid  Eestis on  laiaulatusliku autonoomiaga avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Nõukogu eesmärk on  aidata kaasa Eesti haridus-, teadus- ja kultuurielu edendamisele oma liikmete esindamise ja seisukohtade kujundamise kaudu ühist huvi pakkuvates küsimustes Vastavalt põhikirjale võivad nõukogu liikmeteks olla asutajaliikmed ja need Eesti ülikoolid, mis annavad bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppekavade alusel õpetust vähemasti kolmes teadusvallas ning kus toimub pidev ja edukas teadustöö ning doktoritööde kaitsmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles